AKTIVITETER

Søndag den 08. oktober 2023 kl. 11:00

Æblepres

En fornøjelig dag for hele familien kl. 11-14. Medbring egne æbler og emballage til mosten. Vi guide igennem processen, der er kaffe og æblekage.

Ingen tilmelding

Pris kr. //
Tilmelding senest

Fredag den 03. november 2023 kl. 15:00

Italienske fristelser

I samarbejde med Kulinarisk Sydfyn afholder vi en aften over italiensk tema. Du kan deltage i madkurset om eftermiddagen kl 15-18 samt efterfølgende middag eller du kan deltage i middagen kl 18.30. Menu: små pizzaer fra pizzaovn i haven, bagna cauda på afveje, pasta vongole, porchetta med ribollita, tiramisu. Drikkevarer købes. Velbekomme. Det blir en dejlig aften.

 

Pris kr. Kursus og middag kr 250, middag kr 200 // tilmelding til Kulinarisk Sydfyn
Tilmelding senest

Fredag den 17. november 2023 kl. 19:30

Portvinsaften m. Anna fra vinbutikken Porto Pires

Skøn aften med gode glas portvin og tapastallerken. Vi skal smage seks forskellige slags portvin og Anna fortæller om portvinstyper og om hvordan portvinen laves. Få inspiration til årets juleportvin. Der kan købes portvin til en god pris på aftenen.

Vi glæder os allerede og ser frem til en fornøjelig aften.

Pris kr. kr 350 // pris incl. portvin og tapas
Tilmelding karen.egense@hotmail.com senest 03/11/2023

Torsdag den 11. januar 2024 kl. 19:30

Søfartens sydfyn - fra søfolk til smuglere

Svendborg er et af de største danske søfartssamfund både før og nu - og en af de største smuglerbyer. I foredraget fortælles først om søfartens udvikling og om de skæbner, der var knyttet til vandet, fra kaptajner til sømandsenker, og det særlige liv i en by, der var tæt, tæt knyttet til vandet. Dernæst fortælles om søfartens sorte side - smugleriet. Her skal vi tæt på whisky, silke og cigaretter gemt mellem søm, i hemmelige rum og under tøjet. I Øhavet havde sømænd og færgedamer vind i sejlene, tolderne lukkede øjnene, og de lokale holdt sammen mod staten, bl.a. på færgen mellem Faaborg og Gelting.

Foredragsholder er Nils Valdersdorf Jensen, historiker og afdelingsleder ved Svendborg Museum. Foredraget bygger bl.a. på den anmelderroste og prisvindende bog "Smuglerlandet Danmark".

Pris kr. kr. 120 for ikke-medlemmer, kr. 30 for kaffe og kage. // kr 250 for alle seks foredrag
Tilmelding senest

Se tidligere aktiviteter