AKTIVITETER

Onsdag den 12. juni 2019 kl. 18:00

Fællesspisning

Menu: Lys fiskeret med hvidvin, rabarber dessert med flødeskum, kaffe og te.

Pris kr. //
Tilmelding b.hedegaard52@gmail.com senest

Onsdag den 19. juni 2019 kl. 16:00

Kompost, Fyraftensmøde v / Herve

Har du kompost hjemme, tag en lille pose med.

Ønsker man sunde og velsmagende grønsager, er kompost uundværligt i køkkenhaven. Kompost forbedrer jordens struktur, og øger dens evne til at optage og afgive vand, og den sikrer at flere næringsstoffer og sporstoffer bliver tilgængelige for planterne.

Der er mange måder at lave kompost på. Hvilken metode man vælger, afhænger af ens behov, plads og tid til rådighed. Vi ser på fordele og ulemper af de forskellige metoder.

Vi ser også på hvornår, komposten er klar til brug, hvor og hvor meget skal bruges og hvornår.

Pris kr. 50 kr.incl.kaffe og kage //
Tilmelding H.hedegaard52@gmail.com senest 16/06/2019

Onsdag den 14. august 2019 kl. 16:30

Efterafgrøder, Fyraftensmøde v/ Herve

To timer med fokus på efterafgrøder. Et bæredygtigt syn på havens vækstsæson.

Der hvor planter kan gro, findes ingen bar jord. Den livgivende proces som planter er et udtryk for, foregår så længe, det er muligt. Derfor efterafgrøder.
Efterafgrøder tilfører jorden ny næring til den næste grønsagssæson. De skåner strukturen i jorden og sikrer næring til mikroorganismer. De forhindrer udvaskningen af vigtige næringsstoffer.

Vi ser på hvilke planter egner sig: honningurt, luzerne, spinat, m.fl.. Hvor og hvornår de kan sås og hvordan de behandles når vinteren er over.

Pris kr. 50 kr. incl kaffe og kage //
Tilmelding B.hedegaard52@gmail.com senest 08/08/2019

Onsdag den 02. oktober 2019 kl. 16:30

Efterår og vinterklargøring af haven, Fyraftensmøde v/ Herve

To timer med fokus på en ny havesæson.

Næste års havesæson starter om efterår. Det gode liv som er blevet bygget op igennem hele vækstsæsonen, skal passes på. Det vil primært sige at jordens mikro- og makrodyreliv skal have noget at spise, og det skal så vidt muligt værnes mod vinterens barskhed.

I den sene vinter, tidlige forår, når jordtemperaturen er over de 5 grader, er det tid til at tænke på at gøde jord. Alt dette kigger vi på. Hvordan vi bedst kan forberede den næste vækstsæson.

Pris kr. 50.kr.incl kaffe og kage //
Tilmelding B.hedegaars52@gmail.com senest 25/09/2019

Se tidligere aktiviteter