Lokalhistorisk Forening

Foreningens formål er at udbrede kendskabet til og vække interesse for områdets historie i fortid og nutid. Desuden indsamlinger og registre foreningen billeder, historier og fortællinger fra Egense Sogn. Dette arbejde foregår i foreningens lokale i Egense Forsamlingshus (1. sal).

 

Foreningen laver løbende arrangementer, der kan sætte fokus på områdets historie: møder, vandringer, temaudstillinger, udflugter mv.

 

Der ligger en stor opgave i at få organiseret arkivet. I den forbindelse er det ambitionen at digitalisere alle arkivalier, sådan at det bliver lettere for brugere at finde frem til oplysninger. Det materiale og de billeder, vi har modtaget og registreret, kan du se på www.arkiv.dk.

 

Ligeledes kan du følge vort arbejde via vores hjemmeside (www.egense-lokalarkiv.dk) eller via vores Facebook-side (Egense-Rantzausminde Lokalarkiv).

 

Der er åbent arkiv hver anden tirsdag (lige uger) fra kl. 9:30 – kl. 12:00. Adressen er Skovsbovej 338 i Egense Forsamlingshus (1. sal).

 

Vil du besøge os på andre tidspunkter så kontakt, os via mail: e.r.lokalhistorie@gamail.com. Hvis du er en gruppe, familiemedlemmer eller andre, er du også meget velkommen til at besøge os. Og husk at vi modtager meget gerne materialer fra Egense Sogn.

 

Bliv medlem
Du kan støtte vores arbejde ved at blive medlem af foreningen. Det sker ved at indbetale kr. 150,00 for et kalenderår for én husstand. Opgiv navn og mailadresse ved din indbetaling.

Indbetal beløbet til Danske Bank reg. nr. 1551, konto nr. 2447037. Du kan også indbetale via MobilePay: 2179ME her skal du også opgive navn og mailadresse.

Formand: Klaus Johannessen: byplan@gmail.com, tlf. 51545827

 

Egense-Rantzausminde Lokalhistorie

os der vil fortællingerne!

Billedet på denne side er fra Eivind bådeværft hvor Vesterrøn ligger idag.

Bådeværftet 1979