
Mad fra Indien og Iran
En række kvinder med anden etnisk baggrund, alle bosat i Svendborg, udgav i 2021 en vidunderlig kogebog med deres yndlingsopskrifter fra deres respektive hjemlande, og i den fortalte de også deres personlige historie om, hvorfor og hvordan de er havnet i Svendborg.
Kulinarisk Sydfyn og kvinderne bag bogen ”Kvinder & Mad” laver nu et samarbejde, der i efteråret 2022 munder ud i fire arrangementer under titlen ”Etnisk mad i dit lokale forsamlingshus”.
Her vil kvinderne fra bl.a. Indien, Afghanistan, Iran, Eritrea, Syrien, Irak, Albanien, Tyrkiet, Sri Lanka og Kosovo tage gæsterne på en kulinarisk rundrejse med nogle retter, der ikke normalt finder vej til fællesspisningerne i de lokale forsamlingshuse.
Selvfølgelig fortæller de også om de retter de serverer og kan dermed være med til at inspirere gæsterne til selv at lave den iranske gryderet Khoresht Gheymeh Bademjon, en aubergine kebab fra Tyrkiet, krydret kyllingestuvning fra Eritrea eller Matter Paneer fra Indien.
Alle opskrifterne står i kogebogen, og fællesspisningerne i Kulinarisk Sydfyns regi skal bl.a. bidrage til, at kvinderne får økonomisk mulighed for at udgive bogen i et nyt oplag, da det første hurtigt blev udsolgt.
Pris kr. kr 200